container verhuur bouwafval Wegrio

Diensten

Container verhuur

Container verhuur voor grond- en/of bouwafval

Containers huren bij Wegrio

Bij Wegrio zit u aan de bron voor grote (ver)bouwplannen. U kan ons inschakelen voor het bouwrijp maken van terreinen, diverse voorbereidende graaf- en grondwerken, aanvoer van gezeefde ophoogrond, aanleg van opritten en terrassen, … En we hebben ook een eigen container verhuur service!

We verhuren afzetcontainers voor gemengd bouwafval en/of grond met volume van 8 m3 of 10 mgeschikt voor particulier of professioneel gebruik in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Welk afval mag er (niet) in onze containers?

Onze afzetcontainers zijn bedoeld voor niet-vervuild groenafval en/of gemengd bouwafval. Ideaal dus voor grote tuinwerken of een afbraak-/renovatieproject.

Dit mag wel

 • groenafval: snoeiafval, struiken, boomhout, stronken, …
 • niet-vervuilde grond (bv. voor afvoer grondoverschotten)
 • Steenpuin: tegels, bakstenen, steenpuin, glas, enz …
 • Sloophout: houten paletten, balken, oude deuren, enz…
 • Gemengd bouwafval: metselstenen, bezetsel, plastic, enz…

Dit mag niet!

 • Geen “vervuild” afval  (bv. door stookolie, chemische producten, teer, enz…)
 • Asbest! Indien we asbestresten vinden (hoe veel of weinig ook), wordt de volledige lading als asbestafval aangerekend! Asbest dient apart in speciale asbestzakken en met de grootste voorzichtigheid afgevoerd te worden.
 • Containers maximaal vullen tot aan de rand zonder het maximum toegelaten gewicht te overschrijden. Bij overlading weigert de chauffeur de ophaling en dient u eerst af te laden tot de maximaal toegelaten belading alvorens een nieuwe ophaling ingepland wordt. De vervoerskosten voor de geannuleerde rit rekenen we als meerkost aan.

Praktische weetjes

 • De afzetcontainer wordt door ons ter plaatse gebracht in Oost-Vlaanderen, Antwerpen of Vlaams-Brabant. Voorziet u aub een vrije parkeerruimte van minimum 20 lopende meter per container? Denk er aub tijdig aan om hiervoor een parkeerverbod bij uw lokaal gemeentebestuur of politiezone aan te vragen én een vergunning voor de plaatsing (tijdelijke inname van openbaar domein). Een kopie van die vergunning bezorgt u ons tijdens het afzetten van de container.
 • We hanteren geen vaste verhuurtermijnen. U beslist zelf wanneer we de container tussentijds komen leegmaken (wisselen) of definitief weghalen. Gelieve bij reservatie alvast een indicatie van de gewenste huurtermijn op te geven en minstens 2 werkdagen op voorhand een containerophaling aan te vragen zodat we dit tijdig in onze werkplanning kunnen opnemen.
 • Onze afzetcontainers zijn conform de veiligheidsvoorschriften (reflecterende signalisatie, verlichting, afdekzeil, …). Wees echter altijd voorzichtig en voeg waar nodig extra signalisatie toe om de veiligheid van andere weggebruikers te waarborgen.
 • We hanteren all-in huurprijzen waarbij levering, ophaling én de afvoer of recyclage van het afval inbegrepen zijn.

Hoeveel container verhuur kost?

Graag een richtprijs voor container verhuur? Stuur ons een bericht en vermeld aub volgende gegevens: indicatie van de gewenste huurperiode, het leveradres en een inschatting van het nodige volume.